Спипаха Кокала да кара пиян, конфискуваха му колата

Емил Велев надува газта с 1,7 промила в кръвта

Една от легендите на Левски Емил Велев, който е последният треньор, извеждал „сините“ до титлата през далечната 2009 година, беше спрян от полицията в Етрополе днес пиян зад волана. Срещу Кокала, както е прякорът на бившия халф, е започнато бързо производство.

Ето какво е решението на районната прокуратура в Етрополе:

Районна прокуратура Етрополе започна бързо производство срещу Е.В. за управление на МПС с концентрация на алкохол

На 25 юни 2020г. около 02.20 часа в град Етрополе, Софийска област, на булевард „Руски“ е бил спрян от служители на Районно управление на МВР Етрополе лек автомобил , марка „Мазда“ модел „ЦХ5“ с водач Е.В. на 58 години.

При проверката с техническо средство – Дрегер  е констатирано наличие на алкохол 1.7 на хиляда.

На същата дата е започнало бързо производство срещу водача за престъпление по чл.343 б ал.1 от НК. На същия е предявено обвинение с постановление на РП Етрополе от 25.06.20г. Взета му е мярка за неотклонение „Подписка“.

Наблюдаващият прокурор е предприел мерки за своевременно и законосъобразно провеждане на разследването, както и за събиране на доказателства, установяващи правото на собственост на превозното средство, с цел обезпечаване за отнемането му в полза на държавата, тъй като същото е послужило за извършване на престъплението, за което ще бъде сезиран Районен съд Етрополе. Моторното превозно средство е приобщено като веществено доказателство по делото.

Велев е известен с най-жестоко проклятие в българския футбол. След като стана шампион преди 11 години и беше уволнен, той пустоса „сините“ да не вземат трофей, докато не го върнат на „Герена“. Поне засега проклятието му работи безотказно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *