Ливърпул е шампион след 30 години чакане!

След 30 години чакане Ливърпул отново е шампион на Англия. Във фантастичен сезон за мърсисайдци със само една загуба, те си осигуриха титлата седем кръга преди края. Червените са номер едно дори без да играят днес. Единственият им конкурент Ман. Сити падна тази вечер с 1:2 от Челси и им подари титлата.

В основата на триумфа е мениджърът Юрген Клоп. Германецът изгради отбор, който донесе 19-ата титла в историята на клуба. След като завършиха на точка зад Манчестър Сити миналия сезон, а пандемията от коронавируса прекъсна първенството за три месеца, „червените“ в крайна сметка са на върха. Те няма да могат да отпразнуват титлата по начина, по който искат, но това ще е малко разочарование на фона на дългочакания успех.

Инае преди минути Челси победи Манчестър Сити с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ в драматичния двубой, който осигури титлата на Ливърпул. Лондончани поведоха след блестящ индивидуален пробив на Пулишич в 36-ата минута. Отборът на Гуардиола отговори през втората част. Де Бройне изравни от фаул в 55-ата минута, а Стърлинг удари греда.

Пулишич пропусна да вкара втори гол, след като Кайл Уокър изби топката от голлинията след негов удар. Фернандиньо получи червен картон в 78-ата минута за игра с ръка, а от отсъдената дузпа Вилиан донесе победата на Челси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *