Спането без дрехи помага да отслабнем

Ако искате да отслабнете, докато спите, трябва да охладите стаята до 18 градуса, а когато желаете да направите стъпка по-далеч – изхвърлете дрехите, пише „Сън“. Доста предишни проучвания показват, че сънят на голо помага за свалянето на излишното тегло, а Националният здравен институт на САЩ обяснява, че охлаждането по време на сън може да ускори метаболизма ни, защото тялото използва енергия, за да се стопли.

„Средно изгаряме около 300 калории, докато спим през нощта“, уточни д-р Хелън Лоул в предаването на Channel 4 „Как да отслабнем по-бързо“. Според експертката хората могат да изгарят мазнини, дори ако не правят абсолютно нищо.

„Теорията е, че, когато тялото е с по-ниска температура, се активира тъкан, наречена кафява мазнина, която изгаря допълнителни калории, докато се опитваме да се затоплим“, поясни специалистката. Д-р Хелън разговаря и с професор Майкъл Симънс, който използва термокамера.

„Един грам кафява мазнина може да произведе 300 пъти повече топлина на грам от която и да е друга тъкан в тялото“, разкриха експертите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *