Соня Колтуклиева: Не наричайте политическия си интерес “борба за защита на свободата на словото”!

Политиците са лицемери. Всички, до един. Доста удобно използват “свобода на словото”, за да си разчистват сметките с политическите си опоненти. И – забележете! – когато това е безопасно за тях!

Няма политически декларации за медийния монопол на Делян Пеевски. За подчиняването на Нова телевизия. За смазването на вестници чрез разпостранителските фирми, контролирани от Делян Пеевски. За книгите с лъжи срещу журналисти, съчинявани от лакеите на Делян Пеевски.

Няма политически декларации за отвратителния тормоз, на който е подложен Асен Йорданов, издателят на Биволъ, за блокирането на фирмата на съпругата му, за заплахите към бизнес-партньорите й.

Няма политически декларации за кошмарните репресии, с които измъчват Огнян Стефанов, основателят на Frognews, и семейството му, нито имаше политически декларации, когато мутри го пребиха почти до смърт.

Нямаше политически декларации, когато затриха БиАйТи и десетки журналисти останаха на улицата.

Нямаше политически декларации, когато на улицата пребиха Люба Кулезич, за малко да остане без едно око.

Нямаше политически декларации, когато поръчкови данъчни противозаконно изтезаваха ( и изтезават още) вестник “19 минути” и издателите му.

Нямаше политически декларации, когато пребиха почти до смърт Стоян Тончев, журналист от Поморие.

Нямаше политически декларации, когато Недялко Недялков-Пик удари със съдебни дела Веселина Томова.

Нямаше политически декларации, когато по време на разследване арестуваха Димитър Стоянов и румънския му колега.

Нямаше политически декларации, когато зависимите от СЕМ избраха за генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.

Нямаше политически декларации, когато цялата зловеща мощ на държавата се стовари върху мен и ме унижава от 5 години насам.

Ако си смел и стойностен журналист, трудно ще ти “затворят устата”.

Люба Кулезич, Сашо Диков, Веселин Дремджиев се местят от телевизия в телевизия и пак чуваме силният им глас. “Господари на ефира” станаха “Господари на уеба”. Генка Шикерова направи разследване и без да е на щат в Нова. Тези журналисти не получават награди от властта, получават ритници. А Силвия Великова, за която има политически декларации, е получила награда за отразяване работата на ВСС; онова ВСС, което избра Сотир Цацаров за главен прокурор и неистово атакуваше съдия Лозан Панов; което заглушаваше всеки свободомислещ в съдебната система.

Има спорадични политически декларации в защита на репресирани журналисти, приближени на определени партии.

Не наричайте политическия си интерес “борба за защита на свободата на словото”! Нямате право на това. Защото някои го изстрадват, докато вие жонглирате с него за лична употреба.

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *