Смях! За Борисов Илияна Йотова е стара

Президентът е роден през 1963 г., а вицепрезидента – през 1964 г.

 

Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарно представените сили за съставяне на правителство. Първи в сградата на „Дондуков“ 2 влязоха представителите на партия ГЕРБ, предвождани от своя лидер Бойко Борисов.

Радев поздрави ГЕРБ за постигнатия резултат на изборите на 2 април. „С тази победа избирателите възложиха на вас една голяма отговорност, всички знаем, че най-голямата политическа сила носи най-голяма отговорност за съставяне на правителство и то по-най бързия начин с най-голяма подкрепа в ситуация на война и криза“, заяви Радев и напомни на партията, че е важно да бъде приет бюджетът на държавата и то в най-кратки срокове.

Президентът попита депутатите от ГЕРБ колко време е необходимо за водене преговори за съставяне на правителство. „Колко време според вас е необходимо за водене на преговори и то с вашите амбиции за преговори с вашите най-големи антагонисти и ако това не стане имате ли резервен план. Колко време според вас е необходимо за приемане на държавен бюджет при двата варианта – при съставяне на правителство и внасяне на бюджета от редовно правителство или не съставяне на правителство и внасяне на бюджет от служебния кабинет. Знаете, че сроковете по удължения бюджет изтичат“, запита Радев.

От своя страна Бойко Борисов напомни на Радев, че народът на няколко пъти е казал, че нито една партия не може да управлява сама. „Всички лидери, които не отчитат този факт, не могат да отговорят на нито един от вашите въпроси“, отчете той.

„Хората казаха без ГЕРБ не може, но въпреки това ГЕРБ може да управлява сам. Имаше и такива времена“, подчерта Борисов. „За мен най-стабилното, най-силното правителство, веднага отговарящо на всички ваши въпроси е с ПП-ДБ, но въпросът е дали колегите ще преодолеят, това което в момента слушаме: какво ще кажат на една партия избирателите“, коментира той.

Борисов обърна внимание, че президентът Румен Радев е млад, но Илияна Йотова помни други времена. „Като ЕГН говоря“, уточни Борисов и предизвика смях в залата.

„Илияна помни времето, в което най-голямата добродетел на една партия беше да постави държавата пред партийното и пред избирателите, сега е точно обратното. Йок! Или е това, което си казал или нищо“, продължи Борисов.

„Винаги може да се намери друг план, но той нито ще бъде стабилен, нито ще бъде дългосрочен, нито ще успокои обществото“, заяви той и обеща на Радев, че партията ще подходи отговорно и няма да остави държавата във финансов колапс.

„Грехота е всичко да бъде проиграно, за да не изгубим някой други избирател. Ако България е над всичко, това правителство ще може да се случи“, заключи Бойко Борисов.

Отговорът му обаче не удовлетвори президентът и той отново попита колко време ще е необходимо за приемането на бюджета. Този път на въпроса му отговори шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, която обясни, че очаква парламентарните комисии да заработят най-късноo до 1 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *