Смешки! Борисов се изкара рекетиран от Спас Русев

Пореден скандал около хунтата ГЕРБ – след като години наред Бойко Борисов се изкарваше мишена на поръчкови килъри, сега шайката на Баце измисли нова схема, с която да героизира своя тартор. Премиерът се изкара рекетиран от бизнесмена Спас Русев, представляващ интересите на „Виваком“, покрай решението на КРС да разпредели лентите в радиочестотния сектор на трите мобилни оператори за развитието на 5G мрежите им.

Медийни публикации твърдят, че милионерът провел среща с милиардера Борисов, на които притискал премиера, защото, видиш ли, „Юнайтед груп”, собственик на „Виваком“, била недоволна от разпределението на квотите.

Експерти обясниха, че това е поръчкова дописка от самия Борисов, за да се изкара жертва на някакво мъгляво задкулисие.  Официално се знае, че компанията на скандалния сърбин Драган Шолак купи наскоро Нова телевизия, сайтовете и вестниците, притежавани преди от братя Домусчиеви и Делян Пеевски.

Неофициално обаче не е тайна, че зад новата медийна империя прозира самият Бойко Борисов. Така излиза, че Бойко рекетира…Борисов. Което е нонсенс – просто прах в очите на народа, че премиерът Слънце е жертва на играчи, които са извън неговата орбита, което е очевадна лъжа.

Какво казват фактите?

От бизнес гледна точка А1 имат най-голям интерес честотите да бъдат раздадени сега, защото те са готови да стартират 5G в този спектър веднага. А1 казват, че те са тези, които предоставят истинско 5G, защото работят на 3,6 GHz. “Виваком” в момента работят с технология, която се приема за 5G, но използва съществуващите честоти. „Виваком“ се обявиха за първи, които са пуснали 5G в края на 2020. „Теленор“ не са обявили нищо за 5G все още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *