Славия шокира Лудогорец

Славия буквално шокира шампиона Лудогорец и го победи с 1:0 при домакинството си от осмия кръг. „Белите“ стигнаха до успеха с куп юноши и доиграха мача с десет души. На стадиона в „Овча купел“ успеха донесе Тони Тасев (48).

Гостите бяха без заразения с КОВИД-19 треньор Валдас Дамбраускас. Те започнаха по-активно срещата, играеха повече с топката, но не създадоха нищо сериозно пред вратата на Светослав Вуцов. Славия отговори със силен далечен удар на Ерол Дост, който прелетя високо над вратата на Серджио Падт. Мартин Сораков (10) навлезе по дясното крило и опита прострелно центриране, а Жосуе Са подложи крак и за малко да си вкара автогол.

Сисиньо центрира в наказателното поле и Са (22) стреля с глава, но над вратата. „Белите“ разчитаха предимно на контраатаки, но рядко застрашаваха стража на шампионите. Секунди преди паузата Баджи намери Текпетей в наказателното поле на Славия и той падна в пеналта, а белите бранители изчистиха.

След паузата Тони Тасев (48) овладя топката в центъра, напредна и стреля от над 30 м, за да матира Серджио Падт. Славия остана с човек по-малко. Мартин Георгиев (58) бе изгонен, след като настъпи Бърнард Текпетей. Реферът Ивайло Стоянов-Сватбата първо му показа жълт картон, но разгледа ситуацията с ВАР и промени решението си, като изгони нарушителя с директен червен картон.

Елвис Ману (71) от фаул стреля високо над вратата. След силно изчистване Сисиньо сгреши при опита да извади топката в тъч и тя попадна в Радослав Кирилов (78), който навлезе в наказателното поле на Лудогорец и стреля, но разтресе гредата. Топката попадна в Питър Макрилос, който отблизо пробва удар, но Серджио Падт спаси с гърди. При контраатака Питър Макрилос изведе добре Мартин Сораков (82) в наказателното поле. Младият нападател стреля в близкия ъгъл, но бразилският страж показа отличен рефлекс и спаси.
„Раздадохме се на терена през целия мач. Заслужено спечелихме. Младите футболисти сами се налагат. Момчетата показват страхотно отношение и си заслужиха местата. Не искам да коментирам съдийството. Надявам се да продължим да играем по този начин, да се опазим от контузии, наказания. С времето ще трупаме самочувствие“, заяви треньорът на Славия Златомир Загорчич.

В класирането тимът му разделя първото място с Ботев Пд с по 17 т., а Лудогорец е трети с 15 т., но и с два мача по-малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *