Скандал във Ватикана: Две монахини забременяха в Африка

Едната разбрала за положението си при преглед на стомаха в клиника

Скандал гръмна във Ватикана заради две монахини мисионерки, които са забременели по време на мисията си в Африка. Жените, които били членки на два различни ордена в Сицилия, трябва да родят скоро, въпреки че са дали обет за целомъдрие, съобщава „Дейли Мейл“.

Едната монахиня е на висока позиция в ордена си. Тя разбрала, че е бременна от няколко седмици. Другата обаче, която е на 34, отишла в болница с болки в стомаха и така разбрала, че е бременна. Твърди се, че манастирът й е в планината Неброди в Сицилия. Жената е преместена в Палермо, където се готви за раждането.

Католичките са подложени на натиск да се откажат от религиозния живот, а скандалът предизвика истински шок сред духовенството.

Монахинята от Мадагаскар разбрала, че е бременна още в началото. Тя е старша монахиня и се грижи за възрастни хора в Рагуза. Тя вече се е прибрала в родната си страна.

„Тази новина предизвиква смайване. Изглежда, че двете жени са били в родните си страни и очевидно са имали сексуални контакти. Води се разследване. И двете са следвали строги правила за целомъдрие, но грижата за децата им е от първостепенно значение“, заяви източник от Рим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *