Силвия Великова: Все по-малко хора ще рискуват да задават неудобни въпроси

Усещането да си задраскан е ужасно. Много е обидно. В продължение на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да ми пишат колеги, разбрах, че това, което правя, е имало смисъл. Получих голяма подкрепя. Това каза журналистката Силвия Великова за състоянието си, след като бе сваляна от ефира на Българското национално радио, но след вълна от недоволство бе върната на работа в програма „Хоризонт“.

Според нея обаче след подобна криза все по-малко хора ще рискуват да задават неудобни въпроси, защото знаят какво може да им се случи. Въпреки това Великова съобщи, че ще остане в БНР и няма сама да се откаже от работата си.

„Очевидно СЕМ ще направят това, срещу което като съдебен репортер многократно реагирам, а именно – всичко в тази държава да се решава от прокуратурата“, отбеляза журналистката в интервю за bTV.

Водещата посочи, че остава актуален въпросът защо е била върната в ефир след телефонно обаждане от премиера Бойко Борисов.

„Политиците имат нужда не от държачи на микрофон, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават неудобни въпроси. Казусът ни дава шанс да се опитаме всички заедно да се измъкнем от ситуацията, която ни е поставила на мястото, на което сме“, добави Силвия Великова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *