Сензация на Мондиал 2022: Мароко изхвърли Португалия

Това е първо достигане на африкански отбор до полуфиналите в историята на световни финали

Изумителното представяне на Мароко продължава с историчеко класиране за полуфиналите, станало факт след успех с 1:0 над Португалия в третия четвъртфинал от Мондиал 2022, съобщава sportal.bg.

Нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири реализира гола на победата в 42-рата минута. За място на финала мароканците ще спорят с Англия или Франция, а в другия полуфинал съперници са Аржентина и Хърватия. Това е първо достигане на африкански отбор до полуфиналите в историята на световни финали.

Мароканците бяха без титулярните си защитници Нусаир Мазрауи от Байерн Наиф Агер от Уест Хам, които са с травми. Капитанър Ромен Саис пък получи медицинска помощ още преди началото на срещата, защото изпитваше болки в коляното. После той не успя да завърши мача.

Очаквано Кристиано Роналдо не беше титуляр за европейците, както беше и срещу Швейцария в миналия кръг. Вместо него пак започна сензацията Гонсало Рамош, който обаче сега не оправда очакванията. Рубен Диаш беше успял да се възстанови и започна от първата минута в центъра на защитата в двойка с Пепе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *