Самоделни бомби на протеста в столицата, има ранени и задържани

Напрежението на протеста в София ескалира. Има хвърлени самоделни бомби. Трима от протестиращите са ранени. Бомбата гръмна в лицето на двама от тях, съобщава очевидецът.
Полицаите пак използват спрей срещу протестиращи.

Полицията тръгва, тропайки с щитове и разчиствайки пространството пред бившия партиен дом. С удари на земята е свален един протестиращ, слагат му белезници и го извеждат.

Обстановката продължава да е бойна. Полицаите изтласкват протестиращите. Бомби летят. Подготвят се сякаш за използване водните оръдия.

Колко дни ще стоим на този площад. Да пазят корумпирани журналисти. Жандармерията влезе срещу деца, каза един от протестиращите.

Димки се хвърлиха към униформените, които час преди полунощ стоят безмълвни, в очакване на решение от началниците и властта. Дупката на жълтите павета става все по-голяма.

Нови бомбички падат в краката и зад полицейския кордон. Някои от протестиращите сами правят верига със знаме в ръце за да спрят побеснели младежи. Част от палатките на блокадата са разрушени.

Обстановката тотална ескалира. Към полицаите полетяха “камъни и дърве” и всякакви предмети. “Еничари, еничари!”, скандират протестиращи. Полетяха и няколко жълти павета.

Протестът ескалира, защото управляващите не чуват гласа на народа, каза един от протестиращите.

Продължава хвърлянето на бомбички и пиратки, които се взривяват зад полицаите. Протестиращите скандират: “Българи, юнаци!”.

Хвърлянето на бомбички, пиратки, тоалетна хартия, яйца и домати продължава.

Част от протестиращите скандират: “Бойко, к**во”, “Гешев, к**во” и “Оставка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *