Русия гори убитите си войници в Украйна в мобилни крематориуми. Крие броя на жертвите

Руските сили са подготвили мобилни крематориуми, които могат да използват при всеки бъдещ конфликт с Украйна, каза великобританският министър на отбраната Бен Уолъс.

Министерството на отбраната пусна записи на монтиран като превозно средство крематориум с място, което „изпарява“ човешките тела едно по едно. Очевидци казват, че мобилният крематориум следва руските сили и се очаква да продължи да върви след войските на страната в Украйна, предаде The Telegraph.

Бен Уолъс предполага, че системата е може би начин Кремъл да покрие всички възможни бъдещи жертви при конфликтите между Русия и Украйна. Той изрази страха си, че може да се повторят действията от 2014 година, когато Русия за първи път нахлу в Украйна.

Ако руските сили подбудят конфликта в Украйна, очакваме да видим част от нещата, които са правили и преди, добави той.

И преди Русия е използвала мобилни крематориуми, които да следват войските на бойното поле, като Уолъс нарича това „смразяващо“.

„Ако бях войник и знаех, че генералите ми имат толкова малко вяра в мен, че ме преследват около бойното поле с мобилен крематориум, или ако бях майка или баща на син, потенциална жертва на бойното поле, и правителството ми смята, че начинът да се прикрият жертвите е мобилен крематориум, щях да съм дълбоко, дълбоко притеснен“, казва той.

На кадрите, публикувани от Министерството на отбраната, надпис на кирилица, изписан във видеото, съобщава, че оборудването, създадено специално за унищожаването на опасния биологичен отпадък, идва от компанията в Санкт Петербург „Турмалин“. От изданието опитват да се свържат с фирмата, но неуспешно.

Докато местните и международните медии мълчат, групи на правозащитници и местни активисти съобщават, че руски войници вече са заровени в немаркирани гробове с цел да прикрият действията си в Украйна.

Една от тези групи – the Soldiers’ Mothers Committee, обвини Владимир Путин в нарушаване на международното право.

Добавя, че командирите на руските войски са принуждавали войниците да се бият нелегално в Украйна, докато техните майки получават ковчезите им, анонимно, казват от the Washington Post.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *