Румен Петков с яростни критики към ГЕРБ

От страх ГЕРБ уби законодателната способност да се намерят ефективни стъпки, които да позволят на изпълнителната власт разпоредби в интерес на българските граждани. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков. Той обясни, че писането на закони „на коляно“ и на парче задълбочават хаоса.

„За съжаление от тук нататък възможностите са прекалено малко. Въпрос на дни е да се гласуват от Европарламента 2,5 млрд. лв., които да бъдат адресирани към българската икономика. Имаме възможност да намерим решение и в нашия бюджет, но продължаваме да сме свидетели на безотговорни и нескопосани държавни поръчки. Толкова ли е трудно да се спрат тези обществени поръчки? Да се каже „стоп“ – това е резерва за подкрепа на българския бизнес и за социалната подкрепа на българските граждани. И не на последно място са безумните харчове в областта на отбраната“, коментира той.

Румен Петков каза още, че ако днес някой български гражданин тръгне да защитава правата си извън страната, той ще осъди държавата. Според лидерът на АБВ ветото на държавния глава е правилно, но поддаването на популизма обслужва страха и усещането за безпътица, както и неспособността на родните институции да предложат решения.

Ако не се концентрираме върху социалноикономическата криза и не концентрираме средства за подкрепа на икономиката ще последва катастрофа, обобщи той и добави, че премиерът трябва да спре да спекулира с чувствата на българина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *