Ризова: Г-н Кралев, излязохте от нелегалност и се появявате с брада. Къде бяхте?

Г-н Кралев, излязохте от нелегалност и се появявате с брада, къде бяхте, попита Цветанка Ризова спортния министър в началото на разговора им в „Лице в лице” по БТВ.

Бях в министерството и през цялото време работих, отговори Красен Кралев.

След което не пропусна да изрецитира познати тези и оценки за коронавируса.

България се справя отлично с борбата с пандемията. Съвсем основателно е отпускането на мерките. Може да се случи втори пик. Да внимават всички. Трябва да се научим за живеем с вируса. Той е непознат на човечеството. Не е ясно какви са последиците върху организма.

Спортните занимания започнаха. Спортът ще ни помогне да стабилизираме имунната система. Ще ни помогне за борба с коронавируса. Не препоръчвам да се ползват съблекални.

Не мога да коментирам за фитнесите. Първо се откриват заниманията със спорт на открито. Очаквам план за отваряне на фитнесите. Премиерът всеки път казва, че здравето на хората ни е приоритет. Първо ще се отворят спортовете на открито, после на закрита и накрая състезанията.

Смених старото ръководство на тотото, тъй като ни трябваха свежи хора, с нови идеи и модерно виждане за развитието на този сектор. Смятаме, че сме уцелили с хората, които сме назначили, по-осезаемо ще говорим в края на годината, като излязат годишните резултати на тотализатора. Убеден съм, че той ще носи приходи на спорта и клубовете ни, допълни Кралев.

БФС е кандидатствал за подкрепа по мярката 60/40, заедно с други футболни клубове, като Лудогорец, Ботев Враца и Дунав. Иначе проверката в БФС завърши и футболният съюз трябва да възстанови на Министерството на спорта 144 510 лева според проверката, която обхвана 11 договора на стойност 5,1 млн. лева, 142 766 лева за европейското първенство за юноши през 2015, които са наеми за стадиона на Черноморец в Бургас, и други 7100 лева, допълни Кралев.

Той уточни, че е разработил подробен план за подновяването на футболните ни първенства в Първа и Втора лига, който ще бъде разгледан от Здравното министерство.

Отборите могат да започнат бегови тренировки в понеделник, а началото на масовите тренировки предвиждаме да е на 15 май. За подновяване на първенствата сме предвидили две дати – 5 или 12 юни, като мачовете ще са без публика, каза още Кралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *