Разгневени протестиращи нападнаха Даниел Лорер

Докато полицейският кордон изпращаше Лорер към парламента от там минаха и колегите му Бойко Рашков и Манол Пейков, които също попаднаха под прицела на недоволните граждани, а Росен Миленов, бивш служител на ДАНС, влезе в словесна престрелка с Пейков.

Трима служители на реда едва са озаптили протестиращите граждани, които по-рано днес нападнаха бившия министър на иновациите и растежа в кабинета „Петков“ Даниел Лорер. Група разгневени българи атакуваха вербално депутата от коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Това се е случило в кафене, което се намира на метри от входа на Партийния дом, където от миналата есен се помещава Народното събрание. Екшънът между Лорер и протестърите се излъчваше на живо и в социалните мрежи през телефоните на някои от тях. За да въдворят ред се наложи да се намеси полиция. С тяхна помощ Лорер се измъкна от кафенето и успя да се придвижи до парламента, и така да се спаси от хорския гняв.  Група привърженици на партия „Възраждане“ обградили депутата и започнили да го обиждат и да му крещят „лъжец“.

Не е ясно какво е провокирало агресията от страна на симпатизантите на националистическата формация, но благодарение на бързата намеса на органите на реда до по-сериозен инцидент не се стигнало. По-рано през деня „Възраждане“ организира протест пред посолството на САЩ, с искане да бъдат приети за разговор роднините на Милан Димитров, който е заплашен от 80 години затвор отвъд океана по обвинение за износ на електронни схеми към Русия.

Докато полицейският кордон изпращаше Лорер към парламента от там минаха и колегите му Бойко Рашков и Манол Пейков, които също попаднаха под прицела на недоволните граждани.

Бившият служител на ДАНС Росен Миленов от протестиращите закова Манол Пейков с неудобни въпроси:

Според Лорер въпросните протестиращи са платени. Той коментира и горещите политически преговори, които текат между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по повод предстоящата ротация.

 „Има разбирателство за правителство“, заяви Лорер пред БЛИЦ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *