Работа, работа, работа – ГЕРБ копаят дъното?

Като винаги, ГЕРБ работят яко. Първо, така пише в предизборния им лозунг: „Работа, работа, работа“. Второ, само преди година премиерът обобщи: „Работата носи свобода!“.

Как пък не смогнаха да измислят нещо по-различно за начало на националната си конференция от темата „Радев – Русия“. Участвал президентът в натовска среща на източния фланг, след което скрил приетата на нея декларация, която подписал. Според направения от Бойко Борисов пред партийния актив превод на български „те се опитват нещо, което не могат – едновременно флирт с Русия, същевременно, когато президентът Байдън говори на тази среща на Б9, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрука и да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация!“

Той, Борисов, като се целува и тупа по гърбовете с евро-атлантическите партньори, все юмрук вдига. След което мъжествено отчита, че ги изработил с 200, но скрито пред аверите. А за шетането на руските шпиони и взривовете в оръжейните складове чак сега научил от чехите. Преди това просто не ги забелязал, докато се разминават на всяка крачка и кадруват в администрацията, службите и бизнеса.

Иначе сме във възторг от партийното строителство в ГЕРБ. Не е основен ремонт, но като за кризисен кърпеж – бива. Маха Фандъкова и Николов от ръководни постове, но продължава да си ги обича и не сваля доверието от тях. Нещо като дървено желязо. Те пък може да почерпят – новоназначените ще имат възможността да се запознаят още по-отблизо с безграничната суета на боса. Честито и на тях!

Притесняваме се само от появата на първите партийци, които имаха наглостта да гласуват против предложение на Борисов. Преди имаше максимум по 2-3 гласа въздържали се, а сега някои плъшоци мислят да кривнат от кораба. Впрочем изпадне ли капитанът от палубата, разпадът е гарантиран.

Огнян Стойчев, Банкер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *