Протестиращи срещу локдауна се сблъскаха с полицията пред Министерския съвет

Протестиращи пред Министерски съвет се обявиха против противоепидемичните мерки. Недоволни граждани се събраха на протест пред сградата на Министерски съвет, протестиращите скандират “Оставка”, те обявиха неподчинение към противоепидемичните мерки, предаде  БГНЕС. Плътен полицейски кордон огражда Министерски съвет и новата сграда на парламента.

Деменострантите крещят, че Борисов няма право нито да затваря, нито да отваря, тъй като той е нелегитимен. Жени от “Системата ни убива” настояват да влязат в Министерски съвет и да разговарят с властта.

Някои от гражданите се блъскат в полицейския кордон пред сградата на МС. Опитват се да го пробият, но полицаите отбиват атаките. Засилено е полицейското присъствие. Майките от “Системата ни убива” хвърлиха черна димка към входа на Министерския съвет.

“Убийци”, “Борисов – позор, оставка и затвор!”, скандират протестиращите.

Срещу плътния кордон на полицията се изправиха част от традиционните участници в антиправителствените протести, майки от “Системата ни убива”, активисти на партия “Възраждане” и други. Събитието беше наречено “Да спасим България от фалит”, предава bTV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *