Депутат от БСП: Всяко място, което води до струпване на хора, трябва да бъде затворено

Правилата трябва да се спазват, одобрявам частично затваряне на държавата, но тук започнат дебатите какво и как ще се направи. Това коментира депутатът от БСП Драгомир Стойнев в сутрешния блок на Нова тв. Моето лично мнение е, че всяко едно място, което води до струпване на хора, трябва да бъде затворено, каза социалистът. Друго, в което бе категоричен Стойнев, е че трябва да се осигури масово тестване на населението.

Депутатът разказа, че и той е прекарал инфекцията. Имах много леки симптоми в началото и ако не бях отишъл да се тествам, нямаше да разбера, че съм заразен и заразявам. Много хора не могат да си платят тестовете – един тест е 120 лева, а лекарствата може да са 500 – 600 лева, витамини и антибиотици, това са само първоначалните разходи. При мен се разви после в двустранна пневмония. Трябва да е като в Словакия – масово тестване, обобщи Стойнев .

За 10 години ГЕРБ направиха всичко възможно да сринат здравната система. Защо няма инфекционисти? Когато си търговско дружество, гониш печалбата. Само че има обществена нужда от отделения и специалисти, които не са “печеливши”, не скри тревогата си Стойнев.

Управляващите са тези, които трябва да предложат мерки, защото те са спечелили доверието на хората. Опозицията си е опозиция, тя предлага алтернативи. Това управление, освен да създава хаос и паника, нищо друго не се случва и резултатите в момента го потвърждават, каза още социалистът.

Той заяви, че не приема правилата да не се спазват, след като беше питан за негови колеги от БСП, които в началото демонстративно не носеха маски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *