Прокуратурата се оплака, че НАП са пратили 7 страници за списъка „Петков“

За втори пореден ден прокуратурата се оплака от липса на информация за лицата от списъка на премиера Кирил Петков. От държавното обвинение съобщиха, че НАП са им изпратили данни в обем от 7 страници. Във вторник бе пуснато сходно съобщение, но за получената от МВР и ДАНС информация. Коментарът на прокуратурата бе, че силовите структури не си вършат работата.

Прехвърлянето на топката по списъка „Петков“ започна още в самото начало. Премиерът занесе в прокуратурата папка с информация от медийни публикации и други открити източници. В нея има 588 страници. Министър-председателят бе привикан на разпит след като бе попитал главния прокурор защо не се работи срещу определени хора. Иван Гешев бе решил, че Петков разполага с информация за извършени престъпления, бе докладвал чутото на прокурор и бе изпратена призовка.

При разпита си премиерът спомена имената на Младен Михалев-Маджо, Христофорос Аманатидис-Таки и на бившия следовател Петьо Петров-Еврото, основен герой в скандала „Осемте джуджета“. Веднага след получаване на папката прокуратурата изиска от МВР цялата налична информация за споменатите 19 души. Преди ден бе съобщено, че от полицията са постъпили шест страници, а от ДАНС – осем. Междувременно Петков коментира, че е предал данните за 19-те лица на 20-тия от списъка.

Няколко дни след разпита му бившият евродепутат Николай Бареков обяви, че внася свой списък. В него фигурирали имената на самия Петков, както и на финансовия министър Асен Василев. По него също бе образувана проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *