Викове „Оставка“: Кирил Петков отиде при протестиращите от „Възраждане“

Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите срещу антиCOVID мерките пред сградата на Министерския съвет.

Министър-председателят се обърна към недоволните със следните думи: „Знаете ли защо съм тук, при вас? Защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Аз съм ходил на много протести. Тук съм, за да чуя вашите критики. Трябва да спрем да се делим, ако искаме да имаме силна държава“, предаде NOVA.

Той припомни, че управляващите планират пълно отпадане на зеления сертификат. Недоволните, които настояват това да се случи още днес, отвърнаха с викове „Оставка“.

Искам да ви покажа, че не ме е страх да говоря с народа. 12 години са ви крали, ако не работим заедно, нямаме никакъв шанс, каза още министър-председателят пред събралите се няколко десетки привърженици на „Възраждане” в т.нар. „триъгълник на властта“.

От своя страна лидерът на партията Костадин Костадинов призова хората: Не носете тези маски! Ако ние не се съобразяваме, ще накараме те да се съобразяват с нас.

Заради протеста е блокирано движението в района на „триъгълника на властта“ – между сградите на Парламента, Министерския съвет и Президентството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *