ПП обмисляли преврат, гласят Асен Василев за премиер

Медийната активност на Василев напоследък е натрапчива и включва изяви не само пред наши, но и пред чужди медии

 

В “Продължаваме промяната” обмислят рестарт на формацията с нов лидер, за да бъдат минимизирани нанесените от управлението имиджови щети, пише в новия си брой седмичникът “Филтър”.

Слуховете за напрежение между Кирил Петков и Асен Василев и засилилите се амбиции на вицепремиера да се изкачи още по-високо във властта вървят от около месец. Медийната активност на Василев напоследък е натрапчива и включва изяви не само пред наши, но и пред чужди медии.

Василев иззе лидерската роля от Петков още на пресконференцията след спирането на руския газ. А интервюто му за “Скай нюз”, в което заяви, че България ще издържи завинаги без руски газ, събра и получи огромно одобрение у нас и в чужбина. Дори разочаровани от ПП не скриха, че са готови да ѝ дадат шанс да продължи, ако Асен Василев оглави кабинета, пише “Филтър”.

Така среди в ПП наистина обмисляли варианти за рестарт на формацията, след като премиерът все по-често ставал обект на подигравки – особено след призива му българите да дарят по една заплата за Украйна. За да се стигне до рокада на върха, първо Петков трябва да подаде оставка, след което президентът да връчи нов мандат за съставяне на правителство, посочва седмичникът.

И отбелязва, че подобен ход би бил твърде рискован в настоящата ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *