Полицаи си миели безплатно колите в автомивката на убиеца Семерджиев

Очевидно е, че много хора са пазили, заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов

 

Премиерът Кирил Петков обяви, че държавата обявява война на рецидивистите на пътя и започва мащабна акция срещу шофиращите под въздействието на наркотици.

„Войната, която се обявява срещу нарушителите на пътя, се обявява за хиляден път в България. За съжаление, нещата при нас са „Всяко чудо за три дни“, живеем от скандал до скандал, а до следващия скандал тази тема ще бъде забравена. Понякога мерки се взимат, но очевидно не са достатъчни“, каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на „България сутрин“.

Според него един от големите проблеми е неуважението към закона.

„Очевидно е, че много хора са го пазили, а от друга страна – по отношение на тези нарушения ние нямаме много показателна наказателна политика. Те се възприемат като дребни, когато няма пострадали хора, по този начин много хора си мислят, че могат да се държат на пътя така, както си искат. Би могло да се говори за полицейски чадър, появяват се такива данни в публичното пространство“, поясни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че някои хора са си затворили очите, че Георги Семерджиев е карал с фалшиви номера.

„Това говори достатъчно за липсата на контрол в МВР. Досега нямаме 100% достоверна информация за това кой е бил с него и какво точно е правил във фаталната нощ. Прекаленото изнасяне на информация би навредило на разследването. Предполагам, че ако полицайката беше подала сигнал и беше помогнала за разкриване на случая, би използвала това в своя защита, включително и публично. След като нямаме подобно твърдение от нейна страна, едва ли това се е случило“, категоричен е бившият вътрешен министър.

По думите му пътищата ни са в окаяно състояние, но въпреки това се кара с превишена скорост.

„Случаят, за който говорим, не е резултат от липсата на закон, а драстичното му нарушение. Едно е да имаш санкция на хартия, друга е тя да бъде наложена реално. Трябва да се подобри организацията на работа, трябва да се подобри вътрешният контрол. Не може да се говори, че множество служители от 2 районни управления на СДВР са си миели безплатно колите в автомивката на въпросното лице и никой нищо да не знае за това. Това е абсурдно. На всички, които са имали отношение към случая и не са изпълнили задълженията си, трябва да им се търси отговорност“, добави той.

Емануил Йорданов смята, че дори снимките на Георги Семерджиев показват арогантността му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *