Петър Москов кани Кубрат Пулев да става политик. Ще обединяват десницата

Лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов ще предложи шампиона по бокс на Кубрат Пулев да влезе активно в политическия живот. Срещата им ще се проведе в неделя, след което двамата ще направят изявление пред медиите, съобщиха от партия КОД.

Новината идва дни след като Петър Москов не успя да договори участие на партията си КОД в новата „патриотична“ коалиция между ВМРО, НФСБ и „Воля“. Сега става ясно, че Москов вече е с нова амбиция – да обединява българската десница заедно с БЗНС и БДФ – идея, която Кубрат Пулев изцяло одобрявал.

В събота Москов е разговарял с Пулев по телефона за състоянието на страната, а шампионът е показал и познаване на ценностите на десницата, се казва в съобщението.

„Петър Москов се свърза по телефона с шампиона по бокс Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство. Двамата са провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани“, информират от партия КОД.

Според съобщението Петър Москов е останал впечатлен от задълбоченото познаване не само на политическата ситуация  в страната, което Пулев е показал в разговора, както и познаване на основните политически идеи и ценности на десницата и програмните тези на българските десни партии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *