Мая Манолова: Движението на Татяна Дончева остава с нас

Но според Кристиян Вигенин все още има шанс „Движение 21“ да се коалира с БСП

На изборите на 11 юли ще се явим във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: „Изправи се.БГ“, „Отровното трио“ и три партии – „Движение 21“ на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП, обяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Мая Манолова.

Тя категорично заяви, че ще бъдат в коалиция с Татяна Дончева и обяви, че днес или утре ще бъде подписно споразумение. От думите й излезе, че всъщност и за момент не е ставало дума движението на Дончева да не е с тях на изборите. Но шефът на предизборния щаб на БСП Кристиян Вигенин не изключи Дончева да се присъедини към БСП. Пред Неделя 150 на БНР той съобщи, че утре ще стане ясно.

В петък лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, „Движение 21“ на Дончева и гражданската платформа „Нормална България“ на Георги Кадиев. Накрая подписа само с Кадиев и Петков.

Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята, обяви Манолова на въпрос дали и тя е канена за съюз с БСП.

Тя заяви, че вече партиите се разбрали да има специална комисия, която да разследва незаконното подслушване в следващия парламент. От думите й стана ясно, че договорката била между нея, ИТН и Демократична България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *