Пеевски ще защити марионетката си Гешев (видео)

„Бойко Борисов посегна на човека на Делян Пеевски и получи удар.“ Така коментира последните процеси в прокуратурата председателят на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който беше гост в предаването (О)позиция на „Сега“. Според него главният прокурор Иван Гешев е назначен от Пеевски и само по негова команда би подал оставката си.

Георгиев смята, че в прокуратурата има квоти, както и в държавата – на Борисов и на Пеевски. „Пеевски си слага главния прокурор, пък Борисов, за да поддържа динамичното равновесие, си слага заместника му“, обясни гражданският активист.

По думите му в момента в прокуратурата, както и в държавата, текат „мутренско-мафиотски лични битки“. „Те използват сигналите на БОЕЦ за пачките и кюлчетата, за „Жоси“, за „Барселонагейт“, за да се замерват и шантажират един друг“, посочи Георгиев.

Според него единственото спасение за Борисов е да направи правителство само с ПП-ДБ. Така той би бил властови фактор, което би спряло САЩ да му наложат санкции.

Георгиев смята, че „Пеевски ще защити марионетката си Гешев“. „Знак за това е, че по сигнала срещу Гешев, който внесохме преди седмица, светкавично е образувана проверка и е разпределена на прокурора, който изпра Пеевски за санкциите „Магнитски“, обясни Георгиев. И допълни, че Борисов осъзнава, че неговата политическа кариера, както и животът му на свобода, най-вероятно са приключили.

Според Георгиев делото „Барселонагейт“ на практика е приключило и всеки момент по него Гешев може да поиска имунитета на Бойко Борисов. Така може да се случи и по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *