Парламентът ще заседава за последно на 25 март

От 8 до 24 март ще се провеждат евентуално само извънредни заседания, решиха депутатите

Депутатите решиха 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март заради последните дни от предизборната кампания. Проектът на решение е внесен от ПГ на ГЕРБ. „За“ него гласуваха 109 народни представители, „против“ – 1 и „въздържали се“ – 40, с което той бе приет.

В периода от 8 до 24 март – в разгара на предизборната кампания, няма да се провеждат редовни пленарни заседания в парламента.

Предвидено е, при необходимост, да остане възможността за свикване на извънредни заседания. Конституцията предвижда заседание да може да се свиква от председателя на парламента, по искане на една пета от народните представители, по искане на президента или на Министерски съвет.

За времето, в което парламентът няма да заседава, ще се провежда писмен парламентарен контрол. При необходимост обаче конституцията позволява председателят да свиква народните представители извънредно.

Това е обичайна практика на законодателния орган, а причината е да не се превръща парламентарната трибуна в място за политическа агитация преди изборите, насрочени на 4 април.

На 25 март, четвъртък, депутатите ще се съберат в пленарната зала за последно, а единствената точка в дневния им ред ще бъде закриване на 44-то Народно събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *