От 5 до 20 години. Прокуратурата обвини Георги Семерджиев

Прокуратурата обвини Георги Семерджиев за тежката катастрофа, при която загинаха две момичета, каза за БТА зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Семерджиев е обвинен за причиняването на смъртта не двете момичета по непредпазливост. Прокуратурата стъпва на текста в Наказателния кодекс, който квалифицира тези случаи като управление на моторно превозно средство в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества.

Според обвинението случаят е особено тежък и за този тип престъпление са предвидени от 5 до 20 години затвор.

Семерджиев е задържан за 72 часа и се намира в ареста на „Г.М. Димитров“. Предстои прокуратурата да поиска задържане под стража и след изтичане на първоначалната мярка.

Днес шофьорът ще бъде тестван за алкохол и наркотици, защото вчера е отказал да даде проба, съобщиха от следствието за бТВ.

Автомобилът, управляван от Семерджиев, се удари с висока скорост в асансьора на метростанцията на бул. „Черни връх“. Той е минал на червен светофар, докато колата, в която се блъска, прави ляв завой на зелено.

От самия удар автомобилът се разцепва на две – едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *