Нинова се пребори за пето министерско кресло

Крум Дончев сяда в стола на Радостин Василев, Гуцанов също е на нисък старт за „Дондуков“ 1

 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се е преборила левицата да получи пето министерство в състава на новия бъдещ кабинет на Асен Василев, твърди сайтът „Лупа“.  До последно обаче няма да се знае дали социалист ще поеме спортното или регионалното министерство. Още миналата седмица из коридорите на „Позитано“ 20 са се завъртели имената на, съответно, Крум Дончев и Борислав Гуцанов.

Първият бил сигурен фаворит на Нинова за стола на досегашния шеф Радостин Василев, ако се оправдаят слуховете, че той ще замести Бойко Рашков, щом министърът на вътрешните работи се предлага за председател на КПКОНПИ.

Гуцанов пък отдавна получил уверенията на вицепремиерката в оставка, че управлението на парите за ремонтите на пътищата и пристанищната инфраструктура отивали при него в ново правителство.

Днес следобед червените се събират на пленум, който трябва да утвърди програмата за управление на Асен Василев. А на заседанието се очаква да се обсъдят и имената на министрите.

Според източниците ни, досегашните четирима, начело с Нинова – социалният Георги Гьоков, на земеделието Иван Иванов и на туризма Христо Проданов, запазват постовете си без промяна.

Вчера председателката на Столетницата обяви, че социалните искания на партията са срещнали одобрение при преговорите за новата рамка на кабинет с хоризонт за работа по конкретни приоритети от 6 месеца.

В нея са заложени безплатни лекарства и учебници за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *