Откриха мъртва актрисата Виолета Донева, по тялото има следи от насилие

Сигналът е подаден в столичната полиция на 22 октомври, наложило се вратата на жилището да бъде разбита

Популярната актриса Виолета Донева е била открита мъртва в жилището си в столичния кв. „Изток“ преди дни. При извършения първоначален оглед криминалистите са установили, че по тялото на 79-годишната жена има следи от насилие, съобщиха за Dir.bg от Столичната дирекция на полицията.

Сигналът е подаден на тел. 112 на 22 октомври, събота, и още същия ден е уведомена и Софийската градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство, като говорителят на СГП прокурор Десислава Петрова обясни, че наблюдаващият прокурор е забранил изнасянето на повече информация към момента.

По неофициални данни тялото на Виолета Донева е намерено, след като няколко дни възрастната актриса не е отговаряла на телефонни позвънявания, а съседи не са я забелязвали да излиза от апартамента си. Наложило се е вратата на жилището да бъде разбита.

Назначени са множество експертизи, работата на разследващите продължава.

Виолета Кирилова Донева е родена на 7 септември 1943 г. в Петрич. През 1966 г. завършва ВИТИЗ със специалност актьорско майсторство. Първият й съпруг е Людмил Стайков, който е режисьор и на филма „Обич“, превърнал Донева в легенда. Създаден по романа „Обич“ на Александър Карасимеонов, в лентата на красивата Виолета партнира Стефан Данаилов.

Донева и Стайков имат един син, а по-късно се развеждат. Актрисата се омъжва втори път за баскетболиста Атанас Грънчаров.

Работи най-дълго във Военния театър – от 1967 до 1993 г., а след това и в общински театър „Възраждане“ и Театър 199. От 2008 до 2010 г. е директор на Театър „Възраждане“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *