Осъдиха Борисов да плати 5000 лв. за клевета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е осъден да плати 5000 лв. обезщетение на бившата началничка на кабинета на бившия вече министър на вътрешните работи Бойко Рашков – Елена Фичерова, съобщи EURACTIV.

Фичерова е завела дело за 10 000 лв. заради пресконференция от 3 юни м.г., на която Борисов я оклеветил, без да я назовава по име, но казвайки, че е началник на кабинета на министъра на вътрешните работи. Думите му са: „… вчера си е подала оставката. Кога, когато вече всичко, което я е интересувало в МВР и службите, го е взела, за да информира този, който я е пратил там. Нямаше друго обяснение. Аз нямам друго обяснение“.

Името на Фичерова нашумя веднага, след като се разбра, че ще оглави политическия кабинет на Рашков. Стана ясно, че тя е сред учредителите на партията на Васил Божков „Българско лято“ и е била регистрирана като кандидат-депутат. Впоследствие е заличена от списъците по нейно желание. „Няма нищо странно в избора на един юрист, който е с 15 години стаж, който е доктор по право, който е работил в системата на МВР. От професионална гледна точка аз нямам никакви бележки към началника на кабинета“, обясняваше Рашков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *