„Обединени патриоти“ се разпаднаха

Коалицията „Обединени патриоти“ я няма, не го ли разбрахте. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след като заседанието на коалиционния съвет се разтури със скандал, съобщи „Фок,с“.

Попитан защо си тръгва от коалиционния съвет, Каракачанов заяви: „То няма такъв. Първо, чакаме „Атака“ 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл“.

„Обединени патриоти“ свикаха коалиционен съвет, но почти веднага след като и тримата лидери – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха, заседанието се разтури.

Напуснахме коалиционния съвет, защото нямаше нормални условия за провеждането му, бе коментарът на Валери Симеонов.

Волен Сидеров имаше друго обяснение: „Аз създадох коалицията „Обединени патриоти“, ВМРО и НФСБ я развалиха. „Атака“ поискахме вие медиите да присъствате на нашата среща. Те – ВМРО и НФСБ не поискаха.

На въпрос дали има такава коалиция, Сидеров попита: „Според вас има ли? Не виждам да има такава коалиция, която се крие от медиите и се крие да се събере и нещо да каже, което да е задкулисие. Аз не искам задкулисие, затова настоях да бъдем пред вас“.

Според лидера на „Атака“ задкулисието е основен проблем не само на малката коалиция, а на цялата държава.

Колегите от ВМРО и НФСБ напуснаха коалиционния съвет, защото се уплашиха от камерите, заяви още Сидеров.

На въпрос дали ще търси разговор с премиера Бойко Борисов, Сидеров отговори: „Нека той да потърси разговор с мен“. Попитан дали е потърсил, лидерът на „Атака“ посочи: „Чакам го да потърси“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *