НФСБ подава сигнали до Цацаров за купуване на гласове от ДПС

С главния прокурор и министъра на вътрешните работи обсъждали и проблемите с шума

„Националният фронт за спасение на България“ подава сигнали за купуване на гласове на главния прокурор Сотир Цацаров. Това стана ясно от изявление на лидера на партията Валери Симеонов пред журналисти. Днес в парламента се състоя среща на депутати от НФСБ с Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов.

Симеонов след това коментира: „Поставихме остро и сериозно въпроса за това, че законът, който ограничава купуването и продаването на гласове, независимо от всички надписи и задължителни гръмогласни оповестявания, че купуването и продаването на гласове е престъпление – това нещо не действа по изборите; че се купуват гласове масово. И най-показателният пример е резултатите за ДПС в Северозападна България.“

Валери Симеонов даде пример със секция в Малорад, където от 300 възможни гласа 158 били за ДПС. Циганите на евроизборите са избрали ДПС. Защо? Вероятно по идейни убеждения, пошегува се лидерът на НФСБ.

„По същия начин са постъпили в 27-а секция в Галиче. По същия начин са постъпили и в Бутан, 23-а секция, където мнозинството гласуват за ДПС. Това са цигански гласове. Проследили сме цялата схема на плащане на гласовете. Тя се извършва или в конкретно кафене, или в магазините. В по-големите градове като Дупница се извършва в заложни къщи и в кафенета. Всичко това ще подадем като конкретни сигнали сега на г-н Цацаров, както и за всички останали секции, за които имаме събрана информация. Знаете и че има не само наша информация, но и от медиите. Всичко това ще го подадем с единствената цел, идея – да бъдат взети мерки, които да доведат до ограничаването на купуването и продаването на гласове за местните избори. Тъй като при местните избори това престъпление е най-мащабно. Това беше основната причина за срещата“, заяви Валери Симеонов.

Според него сегашните законови ограничения на това престъпление реално не действат и са необходими нови. Но съгласие в тази насока не било постигнато. Друга тема на срещата била казусът с нерегламентирания шум. Според Симеонов в момента вече най-големи проблеми създават цигански сватби и празненства на открито.

Лидерът на НФСБ смята, че в акциите на силите на реда следва да се включва и жандармерията заради възникващите конфликтни ситуации при такива случаи. По думите му така ударът щял да е еднократен и унищожителен. Валери Симеонов се оказа изненадан от решението на ВМРО да подкрепи Славчо Атанасов за кмет на Пловдив.

Той научил за него от медиите, заради което и не пожела да коментира. Атанасов вероятно ще бъде кандидат на НФСБ. Изборът на ВМРО в случая все пак бил правилен. НФСБ имали готовност да се коалират на местните избори и с други партии. Това обаче щяло да се реши от ръководните органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *