Нова тв с блиц интервю с кандидата на ВМРО за София Ангел Джамбазки

Кандидатът за кмет на София от ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки в блиц интервю пред НОВА за проблемите на града, какви решения предлага и защо счита себе си за най-добрия кандидат за кмет.

Защо смятате, че ще бъдете добър кмет?

Ангел Джамбазки: Защото имам 7-годишен опит като общински съветник, защото познавам проблемите на града и защото знам как да ги реша. Градът има нужда от по-твърда ръка, градът има нужда от ред, сигурност, дисциплина. Това е нещо, което мога да предложа и знам как да се случи.

Кое е любимото Ви място в София?

Ангел Джамбазки: Резньовете, Голи връх, Черни връх, „Алеко“. Витоша, за съжаление, е затворена за софиянци от много време. Това е една от темите и проблемите, които трябва да бъдат решени и аз мога и знам как да ги реша.

Кои са проблемите на столицата и какво в града бихте променили Вие?

Ангел Джамбазки: Общественият ред и сигурност. Справяне като започнем с незаконните цигански махали, минава през неплащането на билетчета в градския транспорт, минава през безобразното паркиране по зелени площи и междублокови пространства. Минава през движението на автомобилите в лентите за автобусите. Това всичко са проблеми, които са проблеми на реда и на сигурността. Отговорът на тези проблеми е повече контрол, повече общинска полиция – между другото аз съм автор на доклада за общинската полиция, когато бях председател на Комисията по обществен ред и сигурност. Фокусът трябва да бъде върху градския транспорт извън централната част на града. Той трябва да свърже районите „Панчарево”, „Кремиковци”, „Овча купел”, „Връбница”, „Нови Искър”. Трябва да бъдат свързани с града. „Цариградско шосе” – то сутрин и вечер вече е тапа. Решението не е да разширяваш „Цариградско шосе”, решението е да го разтовариш. Както и „Ботевградско шосе”, „Цар Борис III”, „Ломско шосе” – всички тези довеждащи артерии. Трябва да се свърже транспортната инфраструктура и с мрежата на Български държавни железници, която е в ринга около столичния град. Имате изградена линия до Костенец, до Елин Пелин, до Мездра, до Драгоман, до Благоевград. Това трябва да се използва, за да се намали автомобилният трафик. Оттам ще се изчисти въздуха, оттам ще намалеят задръстванията, оттам ще намалее пътния травмизъм.

Ако не бяхте кандидат за кмет, за кого бихте гласували?

Ангел Джамбазки: Разбира се за моя съмишленик и съратник Карлос Контрера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *