Нинова: Не съм имала разговор с Божков и Златев

Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди началото на кръглата маса – дискусия “Лява политика в следкризисен период”. Тя отговори на въпрос по повод твърденията на депутати от ГЕРБ, че се е срещала с Васил Божков и Валентин Златев. По-рано и бившият управител на „Лукойл“ изпрати писмо до медиите, в което категорично отрича тези твърдения и в което казва, че ще съди тези, които си позволяват манипулации и инсинуации с името му.

Традиционната тактика на Борисов е, когато е притиснат, да се опитва да въвлече опозицията и да прехвърли отговорността, включително на опозицията. Виждам също, че в последните месеци се организира агресивна кампания срещу мен в лично качество, заради наближаването на изборите в БСП, подчерта Нинова. По думите й казусът Божков-Борисов ще продължи очевидно дълго и ще се подхвърлят димки, в които се опитват да въвличат и опозицията. Никога не съм стъпвала в офиса на Васил Божков, не съм искала или получавала пари или подкрепа от Божков, не съм пращала посредници в офиса му, категорична бе тя.

Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Който продължава да хвърля подобни димки, да извади доказателства и да ги прати на органите за проверка. В обратния случай ще трябва да се защитавам, както трябва, обяви още Нинова.

Кръглата маса “Лява политика в следкризисен период” е организирана от Изпълнителното бюро на БСП и Политическият съве на коалиция “БСП за България”.

Надявам се дискусията за бъдещето на лявата политика да се превърне в мобилизация за промяна в модела на управление и политиките в България, Корнелия Нинова при откриването дискусията.

В кръглата маса участват представители на 37 партии, НПО, обществени съюзи. Нека днес да сложим началото на разговор за лявата политика в следкризисния период и се надявам това да бъде мобилизация за промяна и в модела на управление на България и в политиките в България, обърна се Корнелия Нинова към присъстващите. Тя добави, че коронавирусът само доказа необходимостта от тази промяна. За нея отдавна бяха назрели условията, но случилата се световна криза доказа необходимостта от леви политики, защото се увеличиха неравенствата. Много хора загубиха работни места. Показа се, че неолибералният модел е изчерпан, бедността се увеличи. Все теми, които ни прилягат, тъй като ние левите сили сме автентичните носители на борбата с неравенствата, на грижата за работещите, за националната икономика и т.н. Виждате, че в последните месеци различни идеологически партии, прилагат леви политики, принудени от условията, а не изповядващи ги идеологически, обобщи Нинова.

Всяко ваше мнение днес е полезно затова как да върнем ролята на държаваа в икономиката, в ключови сектори за развитието на България като здравеопазване, образование, защита на работни места, свобода на словото, на изразяването, защото за никого не е тайна, че кризата доведе до злоупотреба с правамощия на властимащи. Огромни въпроси и теми, които стоят на нашето внимание дълго, които отстояваме дълго, но някак си не успяхме да наложим, изтъкна лидерът на левицата.

Тя изрази надежда, че добрите решения днес гарантират сигурност за развитието на България в бъдеще и спокойствие за хората. Модератор на дискусията е Росен Карадимов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *