Нинова иска разумен план за намаляване на ограниченията

Ние предлагахме положението за българските стоки да бъде въведено със закон и конкретни мерки. Съмнявам се това постановление да сработи, то няма да даде резултат. В него пише, че търговските вериги трябва да предлагат регионална българска стока. Те го правят и сега. Няма какъв процент да бъдат стоките, колко да е площта, на която се предлагат. Просто се заковава сегашното положение. Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия по отношение на постановлението на Министреството на земеделието за предлагане на българско производство в големите вериги магазини у нас

“Смятам, че този въпрос трябва да бъде трайно уреден, а не в рамките на кризата. Българските земеделци получават по-малко финансиране от европейските. Това трябва да се предоговори. Българското земеделие има диспропорция – много голяма част зърнени култури се финансират за износ, а много малка част от финансирането отива за плодове, зеленчуци и месо. Държавната политика трябва да се насочи към тяхното финансиране”, смята тя.

Относно мерките, които се взимат в страната срещу разпространението на коронавируса, Нинова смята, че е необходим обмислен и разумен план за намаляване на ограниченията.

“Трябва да се види как в европейските държави намаляват мерките. Имаме критики към това, че се създаде един административен хаос. Едно непостоянство, което създава напрежение в хората. Допълнително се създава напрежение поради административен хаос и напрежение”, каза Нинова.

Според нея неразумните предложения трябва да се критикуват. Нинова заяви, че няма чуваемост, а от управляващата партия върви по принципен път, който следва от години и гласи, че “щом е предложено от опозицията, то е лошо”.

“Ние предложихме за семействата, останали без работа, минимална заплата. Отхвърлиха го с много груб спор. Сега се приеха 375 лв. за тези семейства, което е твърде недостатъчно. Но щом е предложено от ГЕРБ, то се приема”, заяви лидерът на БСП.

Нинова обясни, че поведението на БСП не е на обидени хора, а на такива, които държат на институциите. Според нея извънредното положение не може да бъде безконтролно. Тя разкри, че много хора я търсят, за да я попита с какво им помагат част от мерките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *