Никола Филчев и Иван Гешев били жертви на „клеветническата кампания“! Какъв ужас!

Бившия главен прокурор Никола Филчев обвърза недоволството срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор с „клеветническата кампания“ спрямо самия Филчев в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ. И двамата магистрати се оказаха жертви. Живи да ги ожалиш… Какъв ужас е да си главен прокурор в наше време! Или кандидат за такъв…

Обществото, апропо, имаше невероятни изживявания, че и кошмарни съмнения, когато Филчев оглавяваше държавното обвинение. Пак ли това ни чака?

Зрители коментират, че да поканиш толкова рано сутрин човек като бившия главен прокурор е доста авангардна идея. И тя роди шедьовър.

Никола Филчев даде положителна оценка за мандата на Сотир Цацаров, разбира се. „Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата.“

Филчев коментира смело реакцията срещу условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман.“Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ – защото по своето съдържание решението противоречи на закона“.

Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като „Човек на годината“ от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в категорията. Голямо престъпление за подобен магистрат очевидно.

Бившият главен прокурор смята, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е „необоснован“.  А това най-вероятно значи, че е съвсем обоснован.“Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона“, допълни Филчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *