На гей оргията в Брюксел пробвали да съблекат полицаите

В Италия обявиха бившия унгарски евродепутат Йозеф Шайер за „гей герой“

Седмица след злополучната гей оргия в центъра на Брюксел, при която полицията завари две дузини голи мъже в затворен заради епидемията клуб, продължават да излизат пикантни клюки около незавършилото с хепи енд секс парти.

Припомняме, че виден гост на разюзданата секс оргия беше евродепутатът консерватор Йозеф Шайер, унгарец и близък съратник на Виктор Орбан. Заради грандиозната излагация Шайер подаде оставка като член на Европейския парламент, а по-късно Орбан сложи край и на членството му в управляващата партия ФИДЕС. До трагичната развръзка политикът се изживяваше като ултраконсерватор и смъртен враг на гей общността в родината си и основен проводник на хомофобската политика на унгарския премиер.

В разгара на секс партито миналия петък, след оплакване на съседи от горните етажи, ченгетата разбили вратата и нахлули в помещението, където се натъкнали на грандиозна оргия. Голите мъже обаче въобще не се смутили от визитата на униформените и даже пробвали да смъкнат панталоните им.

“Някои от гостите на партито объркаха ченгетата с участници в оргията и се опитаха да смъкнат циповете им”, споделя пред британската преса организаторът на купона Давид Манжели. Той се оплакал от грубото отношение на полицията.

Шайер не носел лични документи, затова униформените го съпроводили до апартамента му, където той показа дипломатическия си паспорт и поискал имунитет.

Други двама от партито също заявили имунитет, единият с инициали DO, който е роден през 1977 г., а другият с инициали PB, роден през 1987 г., съобщи полицията без да дава повече подробности. Според по-рано разпространената информация двамата са дипломати, но не са евродепутати.

Междувременно италиански артист увековечи новия “гей герой” Йозеф Шайер върху акрил. “Искам свят, в който Шайер може да бъде свободен да изживява своята сексуалност по начин, в който вярва, без да се крие от собствената си партия”, написа художник, обозначил се като laika. Майсторът на четката благодари на Йозеф Шайер за “нанасянето на тежкия удар по непоносимостта”.

“От днес вие сте новата унгарска гей икона. Но следващия път спазвайте ковид правилата”, призовава художникът.

Не на същото мнение са обаче в родината на Шайер.

„Малко обезпокоително е да видиш този мъж да се превръща в нещо като “гей икона” на фона на злините, които е причинил на гей общността в Унгария“, коментират потребители в мрежата. “Не бива да забравяме, че той е едно от ключовите лица, променили конституцията, което направи живота на хиляди унгарци по-лош”, припомнят сънародници на Шайер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *