Skip to content

Михаил Миков: БСП е необходимият политически идиот

„Върти се мандат, премята се, обикалят около него комични фигури“

„БСП го раздава необходимия политически идиот, който трябва да държи мандата известно време“.

Това каза пред бТВ Михаил Миков, бивш лидер на соцпартията. Според нето вариантът е само един – да се върне мандатът и да се отиде на избори.

„Без фарса, който се развива в последните дни. Когато не се постигне съгласие за правителство, мандатът се връща“, коментира Миков.

И допълни:

„Върти се мандат, премята се и обикалят около него някакви комични фигури. Ще попаднем и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента.

Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство“.

Щраус е, главата в пясъка, а другото навън“.

Според Миков партииите се насочват към избори през октомври. Той изтъкна, че когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, остава желанието за закрепване, но няма особен политически смисъл.

„Трябва да приключи агонията бързо и да се отиде към избори“, категоричен бе Миков.

Той се надява, че ще се върне откровеността в политика след евентуалните предсрочни избори.

„Опозицията не изигра особено голяма роля да се стигне дотук. Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвръщава хората от политиката“, коментира Миков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *