България асимилирала милиони македонци и ще си прави втора държава

Беглецът в Унгария Никола Груевски огласи прозренията си, с които инструктира Християн Мицкоски и опозицията в Скопие

През последните 100-150 години милиони македонци са асимилирани от България, Гърция, Сърбия, Османската империя, а част от тях и по света (разбира се, не всички), като македонска емиграция, написа в профила си във Фейсбук бившият премиер на РС Македония Никола Груевски, който в момента се укрива в Унгария, за да не влезе в скопски затвор за корупция . “Не е тайна, че посредством опитите за промяна на историята и произхода на македонския език и нация и в миналото, и сега, както и в бъдеще България ще настоява от Македония да бъде създадена втора българска държава на Балканите“, твърди той. От вчера при него на инструктаж е лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който разпалва антибългарска истерия в РСМ.

„В миналото в Македония не се искаше признаване на българско малцинство като конституционна категория, но сега плановете са променени, тъй очевидно се смята, че вписването в конституцията би помогнало за по-лесната и по-бърза промяна към желаното, особено ако има контрол върху учебниците по история в училищата и в университетите, в книгите на македонските научни работници – историци, които ще се пишат в бъдеще, документалните и игралните филми и сериали, които биха се снимали, както и ежедневното писане в македонските медии, контролирано чрез формулата „говор на омраза“, което ще служи на посочената кауза.“ По-лошото, според Груевски, е, че всичко изброено дотук ще бъде формално под контрола на процеса за членство на Македония в ЕС.

„Целите са дългосрочни, какъвто ще бъде и процесът на членство в ЕС.“ С последните решения на правителството и на парламента са създадени силни предпоставки за реализирането на този план на България, предупреждава Груевски.

Той отхвърля твърдението, че никой досега не е успял да асимилира македонския народ и няма да може да го направи и в бъдеще. Според него, това са естествени политически процеси, а асимилирането на македонците е „исторически потвърдено и го знае всеки, който е прочел поне три книги за историята на македонския народ“.

Вярно е, че нито една държава досега не е загубила своята идентичност в процеса на присъединяване към ЕС. Но също така е вярно, че досега на нито една държава не са поставяни такива условия, каквито сега се поставят на Македония чрез приетите този месец документи, продължава Груевски.

Този месец беше много тъжно е да се види борбата, усилията, съпротивата, противопоставянето, но и безсилието на измамения македонски народ спрямо намеренията и решенията на едно правителство, което е загубило или се отказало от суверенитета на страната и не взема самостоятелно решение дори за най-важните национални въпроси, заключи бившият македонски премиер Никола Груевски, цитиран от БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *