Мирослав Боршош сензационно: Некадърната Лиляна Павлова ми спретна аферата „НДК“

Новият заместник столичен кмет по културата и образованието Мирослав Боршош обяви, че разследването срещу него по аферата „НДК“, на който той бе директор, е било организирано от екс регионалния министър Лиляна Павлова.

Делото за НДК беше атака срещу мен от един некадърен политик – Лиляна Павлова. Това е честният ми отговор. В рамките на една седмица се искаше да се раздадат едни пари на строители и да се проведе един ремонт, който нито аз, нито екипът ми искаше, защото имахме големи съмнения. Тогава бях уволнен от нея“, разкри Боршош в национален ефир.

„Не смятам, че моето реноме и репутация бяха накърнени, защото хората ми дадоха оценка за всичко, което съм свършил. Сблъсъкът с един некадърен човек не бива да ни отказва от целите ни и от това, което искаме. Тя е в историята, това е един приключен етап“, коментира още той.

Делото за ремонта на Националния дворец на културата завърши с оправдателна присъда за бившия изпълнителен директор на двореца Боршош по всички обвинения, а бившият председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев получи тригодишна условна присъда.

Зам.-кметът на София бе обвинен в нецелево изразходване на 3,5 милиона лева, отпуснати от бюджета във връзка с подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки.

Иначе Боршош е готов и с план за 10-те хиляди неприети деца в общинските градини и ясли за поредна година – смята ваучерите да станат цели 650 лева за останалите вън от томболите на СО, като за целта ще проведе консултации с политическите сили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *