Дончева: Не взимайте шефа на ДАНС от селския мегдан

БСП не приеха условията ни, затова не приехме да влезем в коалиция с тях. Това каза в предаването Лице в Лице по БТВ председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева. В крайна сметка на предстоящите парламентарни избори на 11 юли „Движение 21“ отново ще е част от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

И баничка да си купувате на магазина, като не ви изнася цената, не си купувате, добави тя.

По повод критиките на адвокат Николай Хаджигенов към нея Дончева: „Отдавна съм в политиката. Мисля, че Николай Хаджигенов има време кога да направи кариера и кога да се срине“.

Тя поясни, че ще води листите на коалицията във Варна и Русе.

Трябва да направим всичко възможно да надхвърлим резултата от предишните избори. Мисля, че това е напълно възможно, заяви Дончева.

Коалицията „Изправи се.бг“ ще съдържа наставката „Мутри вън!“ за последен път. В коалиционното ни споразумение е записано, че на следващите избори наставката вече няма да я има. Коалицията ще се представлява само от Мая Манолова, а не от нея и Николай Хаджигенов, както на предишните избори, уточни лидерът на „Движение 21“.

Нашето обрано и достойно поведение ще позволи на коалицията да повиши резултата си и да покаже, че въпреки опитите да бъде разклатена, е останала стабилна. В коалицията са сериозни хора, с познания и способности, участници в политическия живот, които трябва да са ефективни, да са в състояние да отделят приоритетите на страната, и да ги защитават по достоен начин, посочи Татяна Дончева.

Тя коментира и освобождаването на председателя на ДАНС Димитър Георгиев, което беше обявено след днешното заседание на служебното правителство.

Само обстоятелството, че на един шеф на ДАНС може да му дойде наум да си вземе пет месеца отпуск, е достатъчно да бъде незабавно освободен. Това означава, че този човек, няма идея, че трябва защитава националната сигурност денонощно. Ако е излязъл в отпуск, защото някой му е заповядал, още по-зле, значи това е някакъв льольо, който е изложил на риск всички нас.

Днес той е казал, че си тръгва с високо вдигната глава. Очевидно този човек пълзи години наред за това място. Това са смешни хора, какво са правили те там? Вие смятате ли, че този човек някога е бил глава на ДАНС? По-скоро някои други са били, като например представителите на кръга „Монтерей“ Но да се твърди, че този човек е бил началник на ДАНС, е смешно, заяви Дончева.

Тя каза, че в България е пълно с руски шпиони, но определи скандалите с руски шпиони в последните години като смешни. ГЕРБ през цялото време защитаваше руските интереси, помагаше да се изгражда „Турски поток“. Вашингтон недвусмислено им каза и преди изборите, и след изборите, че са приключени политически. И Великите сили мразят да бъдат лъгани – в продължение на години, дълго и нагло. Тъй като Борисов се беше разбрал с администрацията на Тръмп му се искаше Тръмп да бъде преизбран, но не стана. В новата администрация на САЩ има много професионалисти, отбеляза лидерът на „Движение 21“.

Битката с ГЕРБ и техните остатъци ще продължава много дълго. Те са вкопани в службите за сигурност и във финансовите институции. Те ще водят тази битка с всички средства, каза още Татяна Дончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *