Министър Събев: Слави Трифонов е една политическа кукла. Много лесно се купуват партии

Ако не се случи правителство на малцинството, отиваме на избори и там ще ги бием, обяви министърът

 

От 13 декември ние сме в този риск. Не е ясно, че сме с един партньор по-малко или с по-малко гласове. Имаме странно работеща съдебна система, имаме купени партии и вот. Това беше стартовата позиция. Работихме в токсична ситуация, без медиен комфорт. Тази ситуация на риск, че нещо няма да се случи е постоянно действие“.

Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

По думите му е обявявано правителство на малцинството и предстои да се види дали ще има 12 депутати.

„Станаха нервни (от ИТН), че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва, каза още той.

Министър Събев коментира и предстоящата актуализация на бюджета.

Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Правителство на малцинството започваме да работим конкретнто с всеки един от депутатите и парламентарни групи. Налага се да работим с всеки един, за да намерим общи позиции и да получим съгласие в отделните точки. Ние трявба да осъществим промяната на бюджета. Ако не се случи правителство на малцинството, отиваме на избори. Процесът на промяната е факт. Ние сме първите, които започнахме да правят това. Ясно е, че няма как да стене от първия път. Ако не стане правителство на малцинството, ще направим избори и там ще ги бием, отбеляза Събев.

Транспортният министър бе категоричен, че на предстоящи избори очаква висок резултат за „Продължаваме промяната“.

В България няма ясно изразена десница последните 14 години. Опитите на „Демократична България“ са малко в сравнение с това, което би могло да изпълни политическото пространство. ГЕРБ не са дясна партия. Българското общество е събудено, голяма част от хората, които разбират какво искаме, ще ни подкрепят. С хора, които очевидно защитават България да останат на феодално ниво на развитие, няма как да се случи, добави министър Събев.

Според Събев е много лесно могат да се купуват партии.

По действията ще ги познаете. Имам информация, че Слави Трифонов е политическа кукла на хора, които искат да запазят България в позиция, в която е държана 30 години. По действията ще видите кой какви цели има, посочи Събев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *