Министерството на културата е финансирало транс шоу с пари на данъкоплатците

Министерството на културата е финасирало транс шоу чрез Национален фонд „Култура“, който би следвало да подпомага запазването на българския фолклор, кино и изкуство. Това става ясно от афишите, в които мъже, облечени като жени, обявяват, че са изнасяли представления за пълнолетни.

„За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици“, пишат организаторите на шоуто.

Плакатът потресе хиляди потребители в социалните мрежи.

Според непотвърдена информация процедурата е преминала през двама министри на културата – проф. Велислав Минеков от служебното правителство на Румен Радев и Атанас Атанасов от кабинета „Петков“.

„Защо това нещо се финансира от Национален фонд „Култура“? Какво общо има това с мисията на фонда и утвърждаването на българската култура и духовност? И не е само този „проект“. Знам и други подобни. Знам и за читави проекти, които са отхвърлени. Според мен става въпрос за корупция. Би ми било интересно да чуя какво мислят бившите министри Атанас Атанасов, Велислав Минеков и ръководството на фонда. А след изборите ще разберем, какво мислят и държавните финансови ревизори“, гневи се Тома Биков от ГЕРБ.

„Аз се чудя защо приятели от културата чупят пръсти, че няма пари за тях от Националния фонд Култура, а те отишли парите да спонсорираме Пиня Ла Путана, което не искате да ви го превеждам от испански, но си личи по картинките. От Наско и Минеков – толкова. Ако не ви хареса шоуто с вибратори и камшици – хапнете си насекоми и отидете другата неделя да им пуснете“, пише анализаторът и режисьор Виктор Димчев.

Не е ясна сумата, която е отпусната за това трансшоу, но преди време, Министерството на културата с подпис на проф. Минеков отпусна 10 хил.лева за изложбата „Другите българки“ – на трансмъже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *