Меси не се договори с „Барселона“ и напусна

Считаното за сигурно продължаване на договора на аржентинеца бе осуетено поради „икономически и структурни пречки“

Считаният за сигурен нов договор на Лионел Меси с „Барселона“ няма да бъде подписан. От клуба съобщиха, че има непреодолими пречки за споразумението. При това положение шесткратният победител в анкетата за „Златната топка“ и един от най-великите футболисти в цялата история се превръща в свободен агент.

„Въпреки постигнатото споразумение между „Барселона“ и Лео Меси и с ясната нагласа от двете страни да бъде подписан нов договор днес, той не може да бъде финализиран поради икономически и структурни пречки (регламента на Ла Лига). Изправен пред тази ситуация, Лионел Меси няма да продължи да играе за „Барселона“. И двете страни изразяват дълбоко съжаление, че желанията както на играча, така и на клуба не могат да бъдат изпълнени. „Барселона“ иска да благодари с цялото си сърце на приноса на футболиста и му пожелава най-доброто в личния и професионалния живот“, се посочва в официално изявление от клуба.

Големият проблем при сделката, в която бе договорен нов 5-годишен договор с Меси, бе ограничението за общия бюджет за заплати за един клуб. В момента „Барселона“ не може да влезе в тези рамки, въпреки че аржентинецът се бе съгласил на 50% намаление на възнаграждението му.

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си 34-годишният футболист. Силен интерес още от миналото лято към него имаше от „Пари Сен Жермен“ и най-вече от „Манчестър Сити“, където мениджър е Хосеп Гуардиола, който вече работи с Меси в „Барса“ от 2008 до 2012 г.

Лионел Меси до момента е играл професионален футбол единствено за „Барселона“. С екипа на каталунския тим той спечели 10 титли на Испания, 7 купи на Краля на Испания, 7 суперкупи на страната, 4 пъти Шампионската лига, 3 Суперкупи на Европа и 3 трофея от световното клубно първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *