Меси изпревари Роналдо по голове на клубно ниво

Всеки път, когато той докосне топката, се случва нещо специално, заяви треньорът на “Барса”

Лионел Меси вкара два гола за успеха на “Барселона” с 5:1 срещу “Валядолид” в XI кръг на Ла Лига и изпревари големия си съперник Кристиано Роналдо по попадения на клубно ниво. Аржентинецът вече има 608 гола за “Барса” в 695 мача. Роналдо има 606 гола в 813 срещи с екипите на “Спортинг” (Лисабон), “Манчестър Юнайтед”, “Реал” (Мадрид) и “Ювентус”. Меси бележи средно по 0,87 гола на мача, докато Роналдо е с 0,75. Португалецът все още има предимство по общ брой голове. Роналдо е със 701 попадения, докато Меси е с 676.

Срещу “Валядолид” звездата на “Барса” отбеляза 50-ия си гол от пряк свободен удар и вече има 101 гола под ръководството на настоящия си треньор в тима Ернесто Валверде.

“Какво мога да кажа за него? Вече ми свършват думите. Ние винаги знаем, че той ще се появи, независимо какъв е мачът. Неговият талант е несравним. Всеки път, когато докосне топката, се случва нещо специално”, каза Валверде след мача.

Меси направи и две асистенции в мача за головете на Артуро Видал и Луис Суарес. “Лео прави разликата с качествата си. Когато той е в такова състояние, отборът го усеща. Виждаме го всеки ден, но той ни изненадва всеки ден. Лео е от друга планета. Щастливи сме, че спечелихме. Нямам думи да говоря за Лео. Трябва да се възползваш от неговото присъствие”, каза Видал.

Играчите на “Валядолид” също не спестиха похвалите за Меси. “От неговия крак излизат чудеса. Можеш просто да го аплодираш и да му се радваш”, заяви халфът Мичел.

Междувременно бившият треньор на “Барселона” Хосеп Гуардиола обяви, че Меси е променил стила си на игра, но това му помага да продължава да играе на високо ниво. “Меси вече не може просто да тича за самото тичане, няма начин. Ако Лео тича така, както в първия сезон при мен, той щеше да е контузен на всеки три месеца. Да ръководиш легенди, които са над 30 г., е най-трудното за всеки треньор.”

Гуардиола призна, че е имал късмет да ръководи “Барса” с Меси. “Има страхотни треньори, които не са спечелили нищо, защото не са имали Меси. Аз бях късметлия да имам него, Шави, Иниеста, Дани Алвеш и Жерар Пике. И всичките бяха на перфектна възраст.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *