МВР отново иска ареста на Бойко Борисов

МВР отново ще изпрати на прокуратурата постановленията за ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, стана ясно от уточняваща информация във връзка с операцията на ГДНП на 17 март. Вътрешното ведомство и прокуратурата взаимно се обвиняват в некомпетеност и политически игри във връзка с ареста на Борисов, Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова.

Прокуратурата твърди, че няма основание за повдигане на обвинения. Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков обаче оспориха тезите на държавното обвинение. МВР настоява, че е искало повдигане на обвинение и за тримата задържани.

“Арестът на Бойко Борисов е крачка в посока на оздравяване на държавата и вярвам, че доказателства ще бъдат събрани и ще бъдат представени в съда. Важното е българският съд да отсъди, кое е право и кое – криво. Това е първа стъпка и аз се надявам накрая истината да стигне до съда”, коментира пред БНР вчера евродепутатката от “БСП за България” Елена Йончева. Тя е изпратила писмо до Европейската прокуратура по случая, тъй като звеното има право да провежда самостоятелно разследване чрез делегираните прокурори. “Фактът, че не отрича, че разследва конкретния сигнал, е достатъчно ясен сигнал. Какви са причините ще разберем на по-късен етап, вероятно имат своите причини да не дават гласност. Компетентността обаче на финала е на българския съд. Затова е много важно Европрокуратурата да събере достатъчно доказателства, за да може съдът в България да се произнесе”, посочи тя.

По-рано адвокатът на Борисов се закани да съди премиера – Петков бил извършил длъжностно престъпление около ареста. Петков и Рашков пък са категорични, че прокуратурата саботира разследването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *