Мая Манолова осъди Кирил Домусчиев

„Спечелихме делото срещу свързаните с Кирил Домусчиев фирми. Опитаха се да осъдят жена за клевета, за да я уплашат и да се откаже от борбата си срещу горенето и депонирането на опасен боклук в Пещера. И на втора инстанция загубиха.

Това е важна победа срещу опита на мутрите да мачкат и да сплашват гражданите, дръзнали да се изправят срещу тях. „Изправи се, БГ” стоим до смелите и изправените хора, които се борят за каузите си. Браво на Златка Цвеева!“, съобщи Мая Манолова.

Припомняме, че срещу председателя на Инициативния комитет срещу мръсния въздух в Пещера Златка Цвеева бяха заведени два иска от фирмата на обща стойност 150 хил. лв. – един за 100 хил. лв. и един за 50 хил. лв.

По делата през септември 2020 г. бяха приемани за доказателства и скандални документи с неверни дати, с които се доказва колко са се притеснили контрагентите на „Биовет“ от изказването на Златка Цвеева.

Един от представените документи бе с дата 28 декември 2020 г., а тази дата още не бе настъпила към момента, в който се претендираха щетите. Въпреки това, съдът прие за доказателство документа, датиран по този начин.

Делото срещу председателя на Инициативния комитет за чист въздух в Пещера е начин на икономически силните да се разправят с обикновените и активните граждани. Това е начинът да ги притискат, да ги мачкат, да им затворят устите, каза Манолова.

Няма как Златка да плаща 150 хил. лв. обезщетение на един от най-приближените олигарси до Борисов, само защото е казала истината, каза тогава Манолова.

През март 2020 г. Мая Манолова се включи в общественото обсъждане в Пещера за изграждане на депо за опасни отпадъци и подкрепи протеста срещу мръсния въздух в града. Тогава стана ясно, че са събрани 3000 подписа, при необходими 1900, за организирането на местен референдум дали да се изгради площадка за опасни отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *