Манолова съди Борисов за 15 бона

Бившият омбудсман Мая Манолова съди премиера Бойко Борисов за 15 хиляди лева. Днес делото, заведено от нея за клевета, която той е изрекъл, тръгва в Софийския районен съд.

Заседанието е насрочено за 14,00 часа. Припомняме, че Манолова заведе дело срещу Борисов за клевета по повод на твърденията му, че във Волуяк, по време на кандидат-кметската кампания за София, тя се е срещала с роми, за да прави „уйдурма за купуване на гласове“.

В същото време обаче ставаше въпрос за среща на Мая Манолова с жители на Волуяк по повод неизградена канализация, липса на транспорт и лошо водоснабдяване.

На 7 ноември 2019 г. Манолова заведе дело срещу Борисов за 15 000 лв. за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения. Насрочването на делото на Манолова срещу Борисов отне една година.

Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод интервю на Манолова пред бТВ, в което тя казва, че „човекът, който пусна, извинявайте допусна, братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София.“

В исковата си молба Борисов е вписал, че „започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес.“

Изпитвал е също „стрес; подтиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име.“

Случайното разпределение на делото на Борисов срещу Манолова обаче е извършено след изтичането на срока по правилата на съда – вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на следващия работен ден – 6 юли, делото е разпределено на съдия едва на 7 юли 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *