Макар и с отвращение, софиянци ще гласуват за Фандъкова

Към днешна дата предсрочни парламентарни избори изглеждат най-малко вероятни, а Борисов няма основание да подава оставка. Това заяви политологът Петър Чолаков. Според него ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. И все пак само българските граждани могат да накажат управляващите, като ги сменят.

По повод предстоящата надпревара за кмет на София анализаторът изрази съмнение, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, Фандъкова ще загуби. Някои хора макар и с отвращение, ще отидат да гласуват за нея. По думите на политолога Манолова е много особен кандидат, защото стана омбудсман под „благосклонния поглед на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ“.

„Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани“, посочи Чолаков пред БНР по повод избора на главен прокурор малко преди местния вот. Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

Във връзка с възникналото напрежение в неделя между премиера и президента, експертът заяви, че скандалите не са в президентството, а в Министерския съвет и припомни горещите теми агенцията по безопасност на храните и приходната агенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *