Лъсна скандалната връзка между депутатите-отцепници на Слави и NEXO

Босовете на NEXO са финансирали операцията на ПП по отцепване на депутати от парламентарната група на Слави Трифонов ИТН миналото лято.

Твърди се, че след като Трифонов обяви изненадващо през юни м.г., че се изтегля от управляващата коалиция и че депутатите му повече няма да подкрепят ПП в 47-то НС, Настимир Ананиев е организирал спешна среща между тогавашния вицепремиер Асен Василев и двама от управляващите съдружници на NEXO, сред които и Антони Тренчев.

Ананиев, който се оказа съдружник във вече закритата фирма с някогашния си съпартиец от „Реформаторския блок“ Тренчев, е сочен от мнозина като лицето за политически поръчки на NEXO през последните 2 години.

Доскоро партията на Ананиев бе мандатоносител на ПП и прибираше парите от субсидията й.

Официална връзка между NEXO и представител на ПП може да бъде открита и чрез депутата Александър Ракшиев. Допреди влизането му в парламента като депутат от ПП, той е работил в NEXO, при това в отдела за клиенти на дружеството от Великобритания.

Припомняме, че именно там се води едно от разследванията срещу криптопирамидата заради множеството сигнали на ужилени клиенти.

За момента няма информация дали Ракшиев е извършвал измами в лично качество като служител на дружеството.

Според твърденията през миналото лято той и Ананиев, са били натоварени със специфичната задача да финансират отцепването на депутати от Слави Трифонов. Така и не става ясно обаче кой точно е направил контакта с Радостин Василев – предводител на групата отцепници. Смята се обаче, че Руди Гела е бил вербуван за нуждите на операцията лично от Асен Василев, който тогава бе вицепремиер.

Според неофициално твърдение, всеки един от седемте отцепници от ИТН е получил по 1 млн. лв. в криптовалута. Хонорарът на Василев е неизвестен, но според твърденията като лидер на групата е получил тройно повече.

Първоначално от ИТН трябваше да бъдат отцепени 12 депутати, колкото трябваха на ПП, за да се спаси от инициирането на вот на недоверие. В последния момент обаче четирима от вербуваните предатели се отказали, тъй като станало ясно, че няма да получат кеш, а криптовалута.

Заради сложния механизъм, по който функционира бизнесът, плащанията в криптовалута, са почти непроследяеми.

Припомняме, че за пръв път версията за отцепването на депутатите срещу криптовалута бе лансирана за пръв път от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през миналата есен. Той обаче не съобщи повече подробности.

Иначе Слави Трифонов отдавна твърди, че част от депутатите му са били подкупени, за да разбият парламентарната група на ИТН.

Припомняме, че Трифонов бе сред първите, които обвиниха Асен Василев във връзки с криптопирамидата.

Часове след международната полицейска акция срещу Радостин Василев NEXO, Слави разкри във фейсбук профила си, че Асен Василев ежедневно е посещавал столичния офис на компанията. Василев обаче отрече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *